Přihlášení

 
 
Produkt je vyřazen!  Produkt již není v naší nabídce.
Kontaktujte prosím, manažera produktu:

Alan Seibert
seibert@asbis.cz
 
 
 
 
 

 

Synology Wifi Router RT1900ac IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 GHz / 5 GHz)

 
 
 
 
 
 
 
  • Synology Wifi Router RT1900ac IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 GHz / 5 GHz)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kód:
CZRT1900AC
P/N:
RT1900ac
Výrobce:

Synology

Záruka:
24 Měsíců
 
 
 
PRA - Sklad Praha,
BRA - Sklad HL Bratislava,
EXT - Externí sklad: Pro termín dodání kontaktujte svého obchodníka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
 

Podrobnosti o produktu

 
 
 

Popis produktu:

Synology Router
RT1900ac
Synology Router RT1900ac je vysokorychlostní bezdrátový router pro domácnosti a kanceláre. Nejnovejší bezdrátové technologie nabízejí rychlé a spolehlivé Wi-Fi pripojení. Ovládání prevratného softwaru je neuveritelne intuitivní i pro netechnické typy. Rozšírené sítové nástroje nárocným uživatelum umožnují vyladit tok dat v síti

Nové herní zážitky díky softwaru
Synology Router Manager (SRM) 1.1 je operační systém, který řídí Synology Router RT1900ac. Díky příjemnému rozhraní je správa vaší sítě a nastavení Wi-Fi velmi jednoduché, nabízí však i výkonné nástroje pro náročné uživatele a profesionály.

Správa všeho klepnutím či potažením
Nainstalujte si na svoje zařízení se systémem Android či iOS DS router a svůj Synology Router RT1900ac si budete moci nastavovat pohodlně v ruce. DS router nabízí výkonné nástroje a možnosti, jako jsou např. snadná instalace, správa bezdrátové sítě, sledování a řízení provozu v reálném čase a mnoho dalšího.

Rychlé a snadné nastavení
Synology Router RT1900ac si klade za cíl zjednodušit proces prvotního nastavení. Stačí jej zapojit do stávajícího modemu, zadat ve webovém prohlížeči „router.synology.com“ a pomocí interaktivního průvodce instalací dokončit.
1. Připojte kabely podle přiložené instalační poznámky
2. Spusťte webový prohlížeč na počítači, k němuž je připojen Synology Router, a přejděte na „router.synology.com“
3. Dokončete průvodce instalací a váš Synology Router bude připraven k použití!

Rychlá a spolehlivá Wi-Fi
Synology Router RT1900ac je vybaven třemi výkonnými anténami a podporou nejnovějšího standardu bezdrátových sítí 802.11ac, takže vysílá na frekvencích 2,4 i 5 GHz pro kombinovaný přenos dat s rychlostí až 1 900 Mb/s. Už žádné starosti s omezenou rychlostí, i když se do sítě připojí více lidí.

Online hraní bez zdržení
Využijte snadno dostupné prioritizace pásma připojení a kontroly síťového toku, takže vaše hry budou mít vždy potřebnou rychlost a krátkou dobu odezvy.

Plynulý přenos videa
Dopřejte si bezbufferové přehrávání při přenosu 4K filmů z vaší oblíbené online video služby nebo si pouštějte domácí videa uložená na externím úložišti přímo na DLNA kompatibilní televizor či přehrávač médií.

Rychlé přenosy souborů
Sdílejte soubory a dokumenty důležité pro spolupráci nejen s obchodními partnery snadno a rychle.

Robustní kapacita a svazkování
Běžné routery vysílají bezdrátový signál do všech směrů bez ohledu na umístění vašeho notebooku nebo chytrého telefonu. Synology Router RT1900ac bezdrátový signál díky technologii svazkování zaměří směrem na až šest podporovaných zařízení, což snižuje dobu odezvy i spotřebu energie a zlepšuje dosah bezdrátového připojení.

Výkonné možnosti připojení
Pokročilým domácím uživatelům a firemním správcům Synology Router Manager 1.1 nabízí nástroje pro správu připojení, aby byl chod vaší sítě plynulý a aby síť fungovala podle vašich představ.

Inteligentní síť WAN
Uživatelům, kteří potřebují síťové připojení bez přerušení, inteligentní síť WAN umožňuje připojit Synology Router RT1900ac k internetu přes dvě síťová rozhraní. Pokud u jednoho z připojení dojde k výpadku kvůli problémům s ISP nebo z jiných důvodů, lze tok přesměrovat na druhé rozhraní. Funkce vyrovnávání zatížení navíc umožňuje rozdělit tok mezi dvě rozhraní podle volitelných nastavení, takže tok můžete nasměrovat na vybrané rozhraní podle cílové nebo zdrojové adresy.
Převzetí služeb při poruše
Vyrovnávání zátěže

Smart Connect
Nejste si jisti, zda zařízení připojit pomocí frekvence 2,4 nebo 5 GHz? Díky bezdrátové technologii Smart Connect společnosti Synology se zařízení automaticky připojí pomocí nejvhodnější frekvence podle přednastavených nebo vlastních kritérií, což uživatelům umožňuje co nejlépe využít Wi-Fi, aniž by museli znát technické podrobnosti.

Filtrování obsahu a monitorování
Synology Router Manager (SRM) 1.1 obsahuje pokročilé nástroje pro řízení provozu, které nejsou u běžných routerů obvyklé. Můžete nastavit omezení využití pásma připojení, blokovat škodlivý obsah nebo určit, jak data ve vaší domácí či firemní síti kolují.

Aplikační vrstva QoS
Aplikační vrstva QoS (Quality of Service) je vybavena systémem hloubkové kontroly paketů, který umožňuje zobrazit, jak velký podíl pásma připojení jednotlivé aplikace a zařízení používají. Pokud někdo využívá příliš velký podíl šířky pásma nedůležitými aplikacemi, jako jsou např. YouTube nebo Spotify, můžete nastavit omezení, jak velkou část pásma může zařízení pro konkrétní aplikaci používat, a to bez dopadu na dostupnost sítě pro jiné aplikace.

Zpráva o provozu
Pro lepší správu a vyhodnocení požadavků na pásmo připojení můžete vytvořit snadno srozumitelné zprávy s podrobným popisem využití kapacity sítě aplikacemi a zařízeními za zvolené časové období. Správci sítě mohou tyto zprávy využít pro lepší přehled o využití sítě, kontrolovat, zda některé zařízení či aplikace nevyužívají příliš velkou část pásma připojení, nebo provádět bezpečnostní šetření.

Rodičovská kontrola
Rodiče a majitelé firem mohou snadno vytvořit systém kontroly toho, kdy mají děti nebo zaměstnanci dovolen přístup k internetu. Kromě toho je díky integraci vestavěného systému Google SafeSearch součástí SRM rozsáhlá databáze nebezpečných a nevhodných webových stránek, díky níž si můžete nastavit povolený obsah a účinně blokovat tisíce webových stránek pomocí několika kliknutí. Možnost více nastavitelných profilů umožňuje zablokovat pro různé členy rodiny nebo zaměstnance vybrané typy obsahu.

Inteligentní filtrování webu
Zatímco klasické routery používají pro blokaci nebo povolení určeného obsahu v síti filtrování webu na základě URL, používá Synology Router Manager inteligentnější filtrování webu, kdy kontrola, zda bude obsah povolen či blokován, probíhá během vyhledávání DNS, čímž je neoprávněné vniknutí a zobrazení nepovoleného obsahu obtížnější a spotřeba systémových zdrojů nižší.

Chraňte svoji síť
Kromě běžných bezpečnostních nástrojů, jako je blokování odmítnutí služby a správa brány firewall, nabízí Synology Router Manager inovativní nástroje pro ochranu vaší sítě před útoky zvenčí.

Intrusion Prevention Beta
Přídavný balíček Intrusion Prevention nabízí systém detekce vniknutí (IDS) a systém prevence vniknutí (IPS), které aktivně chrání vaši síť a vaše zařízení před útočnými subjekty. IDS analyzuje datové toky a zjistí vniknutí do vaší sítě, čímž vám pomůže rozšířit bezpečnostní pravidla a vyhnout se budoucím bezpečnostním problémům. IPS prohlíží síťové pakety, aby preventivně zabránil vniknutí podezřelých toků a požadavků do vaší sítě.

Bezpečnostní poradce
Tento užitečný diagnostický nástroj vám umožní optimalizovat bezpečnostní nastavení vašeho prostředí na míru a porozumět mu. Bezpečnostní poradce na základě komplexní analýzy nastavení systému, síly hesel a síťových předvoleb minimalizuje nedostatky zabezpečení a chrání Synology Router RT1900ac i celou vaši síť.

Bezpečnostní kontrola QualysGuard
Společnost Synology usiluje o bezpečný software pro všechny uživatele. S pomocí QualysGuard, což je důvěryhodný a špičkový vyhledávač zranitelných prvků, může společnost Synology provádět komplexní prohlídky systémů a zavádět nápravná opatření. Zobrazujte výsledky bezpečnostní kontroly

Mějte svoje soubory stále po ruce
Připojením externího úložného zařízení lze Synology Router RT1900ac využít jako privátní cloud server, což vám umožní mít soubory odkudkoli přístupné, sdílet fotografie s rodinou a přáteli nebo zálohovat data ze svých Windows a Mac počítačů.

Procházení a správa souborů
File Station je užitečný správce souborů pro třídění a sdílení souborů uložených na úložných zařízeních připojených k routeru Synology Router RT1900ac. Nahrajte jednoduše soubory z počítače jejich přetažením do prohlížeče, poté je můžete sdílet s přáteli a spolupracovníky tím, že jim zašlete odkaz.

Synchronizace dat na různých zařízeních
Cloud Station vám umožňuje nastavit privátní server pro synchronizaci souborů, takže můžete synchronizovat dokumenty, videa a fotografie mezi routerem Synology Router RT1900ac a jinými zařízeními, jako je váš počítač nebo mobilní zařízení. Jakmile změníte nějaký soubor na jednom zařízení, bude na ostatních zařízeních automaticky aktualizován, což vám umožní přesunout se z domova do práce či ze stolního počítače na mobil a pracovat stále na stejném souboru.

Zálohování osobních počítačů
Díky aplikaci Cloud Station Backup je zálohování souborů z vašeho počítače se systémem Windows nebo Mac OS X na úložné zařízení připojené k routeru Synology Router RT1900ac snadné. Historie verzí souboru ukládá až 32 kopií každého souboru, což vám umožňuje vrátit se zpět v čase a obnovit již přepsané nebo nechtěně smazané soubory.

Práce s Time Machine
Díky podpoře zálohování pomocí Time Machine společnosti Apple mohou uživatelé připojit k routeru Synology Router RT1900ac externí úložné zařízení a začít zálohovat soubory z jednoho či více počítačů Mac. Jelikož řízení úkolů zálohování probíhá přes síť, nemusíte složitě zapojovat externí pevný disk pokaždé, když chcete zálohovat data.

Podpora VPN, RADIUS server a další možnosti
Díky bohaté nabídce přídavných softwarových balíčků, které jsou dostupné v Centru balíčků Synology, získáte víc než jen obyčejný router. Proměňte svůj Synology Router RT1900ac v osobní VPN server, profesionální autentizační RADIUS server, vždy dostupné centrum stahování či knihovnu multimédií, nebo jej rozšiřte o jiné šikovné funkce pro domácnosti i firmy.
Download Station
Media Server
VPN Server
DNS Server
RADIUS Server
Duální Wi-Fi pro hosty
Stálý přístup pomocí QuickConnect
Síťové nástroje
Sdílení tiskáren

Můžete vytvořit duální bezdrátovou síť pro hosty, která dočasným návštěvníkům umožní přístup k internetu, ale odepře jim přístup k místním zdrojům, jako jsou např. servery s citlivými daty a soubory. To je užitečné pro firmy nebo jiné instituce, které svým návštěvníkům chtějí zajistit bezdrátové připojení, ale nechtějí jim umožnit přístup k citlivým zdrojům, jako je např. server s firemními soubory.

Zdarma dostupná služba QuickConnect společnosti Synology je nejsnazší způsob, jak mít k svému routeru Synology Router RT1900ac přístup i mimo domov a kancelář. Stačí si zaregistrovat jedinečné a nastavitelné QuickConnect ID a můžete se k aplikaci Synology Router Manager přihlásit, mít přístup k připojeným úložným zařízením nebo dělat další věci, a to odkudkoli s připojením k internetu.

S pomocí síťových nástrojů můžete snadno testovat či analyzovat síťová připojení a díky nástrojům Ping a Traceroute odstraňovat problémy připojení. Kromě toho můžete vzdáleně zapínat zařízení připojená k routeru Synology Router RT1900ac pomocí panelu Probuzení přes LAN.

USB port umožňuje sdílet tiskárnu v rámci celé bezdrátové sítě. Stačí ji zapojit a kdokoli připojený k síti může centralizovanou síťovou tiskárnu využít, aniž by musel zapojovat jakékoli další kabely.

Umístění na stojato pro lepší chlazení a výkonnost
Volitelně je součástí routeru Synology Router RT1900ac stojan, který umožňuje umístit router ve svislé poloze. Kromě toho, že šetří místo, usnadňuje stojan rozptyl nadměrného tepla a zajišťuje tak lepší bezdrátový přenos.

Hardware
model CPU Dvoujádrový procesor 1,0 GHz
Pamet 256 MB DDR3
Typ antény 3x3 MIMO vícesmerová bipólová s vysokým ziskem (2,4 GHz / 5 GHz)
Zisk antény 2.4GHz 3.5dBi, 5GHz 4.6dBi
Port LAN Gigabit (RJ-45) x 4
Port WAN Gigabit (RJ-45) x 1
Externí porty
USB 3.0 x 1 (výkon 5 V, 1,5 A) Ctecka karet SD x 1(SDXC, SDHC)
SD card reader x 1 (SDXC UHS-I, SDHC)
Tlacítko a prepínac WPS, vysunutí USB/SD, Napájení, Reset, Wi-Fi zapnuto/vypnuto
Vzhled
Velikost (výška x šírka x hloubka) 66 mm X 206 mm X 160 mm (without antenna)
Hmotnost 0.51 kg
Ostatní
Vstupní strídavé napetí 100V na 240V AC
Frekvence napájení 50/60 Hz, Jednofázový
Spotreba energie* 10.82 W (Za chodu)
7.45 W (Režim necinnosti)
Teplota
Provozní teplota 5°C na 40°C (40°F na 104°F)
Teplota pro skladování -20°C na 60°C (-5°F na 140°F)
Relativní vlhkost 5% to 95% RV
Záruka 2 let
Bezdrátové
IEEE 802.11ac kategorie 1900
IEEE 802.11a/b/g/n/ac
Simultánní dvoupásmová sít Wi-Fi
2,4 GHz: 600 Mb/s (podpora 256-QAM)
5 GHz: 1300 Mb/s
Beamforming
Plánovatelná sít Wi-Fi
WPS 2.0 (Wi-Fi Protected Setup 2.0)
Podpora mobilního hardwarového klíce 3G/4G
Maximum pripojených zarízení 70
Poznámka
Pri testování ve skutecných podmínkách mohlo být k zarízení RT1900ac pripojeno soucasne alespon 70 zarízení pri pomeru testovaných zarízení 5 GHz (kanál 161) : 2,4 GHz (kanál 1) = 1 : 3.
Ne všech 70 pripojených zarízení pri testování dosáhlo prenosu v plné rychlosti; nekterá zustala necinná.
Zarízení RT1900ac mohlo mít soucasne pripojeno alespon 40 zarízení, která dosáhla prenosu v plné rychlosti.
Výše uvedená císla jsou pouze pro referenci, mohou se dynamicky lišit podle scénáru a podmínek síte uživatele.
Sít
Pripojení k Internetu Dynamická IP, statická IP, PPPoE
Predávání portu Nastavení prostrednictvím rucní správy a protokol UPnP
Aktivace portu
DMZ
IPv6 Server/klient IPv6 DHCP , IPv6 tunneling
DHCP Režim server/klient, seznam klientu, rezervace adresy MAC
LAN/WLAN IGMP snooping
VPN
Server/klient VPN (PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSec)
VPN pass-through (PPTP?IPSec?L2TP)
Statická trasa, Network Address Translation (NAT), prenos PPPoE
Diagnostické nástroje
Ping
Traceroute
Správa
Operacní systém Synology Router Manager (SRM)
Bezplatný upgrade OS
Prístup do systému SRM odkudkoli Synology QuickConnect a dynamický server DNS (DDNS)
Režimy provozu Bezdrátový smerovac, bezdrátový prístupový bod, bezdrátový klient
Wake on LAN (WOL)
Quickconnect pres službu WOL
Upozornení E-mail, SMS, nabízená služba (prostrednictvím smerovace DS)
SSH
SNMP
Záloha a obnovení konfigurace
Správa uživatelských úctu
Tiskový server Maximální pocet tiskáren: 1
Rodicovská kontrola
Vlastní plán internetu webový filtr na základe DNS s vestavenou databází Vlastní seznam povolených/blokovaných položek Nastavení jedním ci nekolika zarízeními
Kontrola provozu
Zákaz internetu, rychlost a priorita zarízení
Funkce Quality of Service (QoS)aplikacní vrstvy (L7)
Sledování provozu umožnující grafické statistiky v reálném case nebo historické
Zabezpecení
Šifrování Wi-Fi WEP, WPA/WPA2-Personal, WPA/WPA2-Enterprise
Filtr adresMAC v síti Wi-Fi
Firewall / SPI Firewall
Ochrana DoS
Automatický blok
Certifikát SSL
Bezpecnostní poradce
Mobilní aplikace
DS router (Android/iOS)
Prehled sítového provozu
Správa Wi-Fi
Parental Control
Kontrola provozu
Zabezpecení síte (brána firewall, predávání portu, zákaz internetu)
DS file (Android/iOS)
DS download (Android/iOS)
Souborová služba USB / karta SD
Systém souboru EXT4, FAT, NTFS, HFS+
Podpora prístupu
Prohlížec souboru (pouze prostrednictvím síte LAN)
Webové prohlížece: Chrome™, Firefox®, Internet Explorer®: 8 a novejší, Safari® 7 a novejší, Safari (iOS® 7 a novejší na zarízení iPad®), Chrome (Android 4.0 a novejší na tabletech)
Mobilní zarízení: DS file
Podpora protokolu Souborová služba Windows (CIFS), souborová služba Mac (AFP), FTP/FTPS, WebDAV
Oprávnení ke sdílené složce
Hibernace úložište
Centrum balícku
Mediální server (DLNA/UPnP®)
Indexování médií
certifikát DLNA
podpora systému PS3®/PS4®/Xbox 360®/Xbox One®
RADIUS Server Zabezpecuje centrální overování, autorizaci a správu úctu pro bezdrátový prístup k síti
DNS Server Pomáhá uživatelum najít a prekládat názvy domén na IP adresy
Download Station Podporované stahovací protokoly: BT/HTTP/FTP/NZB/eMule
Maximální pocet soubežných úloh stahování 50
VPN Server Podpora protokoluVPN: PPTP, OpenVPN™, L2TP/IPSec
Maximální pocet pripojení 5
Životní prostredí a balení
Životní prostredí Splnuje omezení RoHS
Obsah balícku
Hlavní jednotka X 1
Anténa X 3
Souprava stojanu X 1
Napájecí adaptér strídavého napetí X 1
Sítový kabel RJ-45 X 1
Uvítací zpráva X 1


Stránky o produktu:

https://www.synology.com/cs-cz/products/RT1900ac#spec


 
 
 
 
 
 
 
 

Parametry

 
 
 

Základní parametry
Standard:  802.11 ac
Rychlost [Mbps]:  1900
Počet LAN:  4
Mobilní komunikace:  Ne
USB:  ANO